Jednym z kluczy, który otwiera drzwi do udanego przyjęcia weselnego, jest dobra obsługa kelnerska podczas trwania całego przyjęcia. Hotele, restauracje, sale bankietowe o wysokich standardach, zawsze starają się dbać o to aby zespół kelnerów był wyjątkowo zgrany i w pełni profesjonalny. Niedopuszczalne są sytuacje, w których obsługa kelnerska składa się z przypadkowej zbieraniny osób.
Poza doświadczeniem i umiejętnościami kelnera, bardzo ważny jest aspekt ilości gości, których pod opieką na każdy z nich. Najczęściej stosuje się zasadę, że jest to 10, max 15 osób. Jeżeli na sali mamy okrągłe stoły, jedna osoba obsługuje jeden stół.
Musimy zdawać sobie sprawę, że zespół kelnerów ma wiele zadań do wykonania podczas przyjęcia. Nie jest to wyłącznie wydawanie posiłków, uzupełnianie alkoholi czy słodkich bufetów. Dbają oni o ład na sali, w bardzo szerokim tego słowa znaczeniu.
Pamiętajmy, że dzięki pełnemu zaangażowaniu kelnerów, w wykonywaną przez nich pracę, nie moglibyśmy się dobrze i spokojnie bawić na weselu.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez SAMSEL I SYN Stanisław Samsel Mariusz Samsel Sp. J., ul. Targowa 8, 07-410, Ostrołęka , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.